TOP 10 genii care nu s-au descurcat la școală

Thomas Edison era considerat de către dascălii săi că „este prea prost pentru a învăța ceva”. Louis Pasteur a fost un elev mediocru, iar Albert Einstein nu a vorbit până la vârsta de 4 ani.

În continuare vă prezentăm o listă cu câțiva oameni de știință, politicieni și artiști care, dacă ascultau de profesorii lor, poate nu ajungeau niciodată să facă performanță:

1. Winston Churchill a rămas repetent în clasa a şasea și a pierdut toate competițiile electorale pentru funcții publice până când, la vârsta de 62 de ani, a devenit prim-ministru. Mai târziu, avea să scrie: „Nu renunța niciodată. Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată – în nimic, mare sau mic, măreț sau neînsemnat. Nu renunța niciodată cu excepţia cazurilor în care o faci pe considerente de onoare sau de bun simţ. Niciodată, niciodată, niciodată – nu renunța niciodată”.

2. Thomas Edison era considerat „prea prost pentru a învăța ceva”. A fost concediat de la primele două locuri de muncă pentru ca era „neproductiv”. Când un reporter l-a întrebat: „Cum v-aţi simţit eșuând de 1.000 de ori?”, Edison a răspuns: „Nu am eșuat de 1000 de ori, ci becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi”.

3. Serghei Korolev, care a lansat primul satelit artificial în spațiu, avea la școală note de 6 și 7.

4. Multimilionarul Richard Branson, fondatorul Virgin Group Corporation și al turismului spațial privat, în anii de școală se bâlbâia, roșea și nu putea lega două cuvinte când ieșea în fața clasei.

5. Louis Pasteur a fost un elev mediocru, iar la lucrarea de licenţă s-a clasat pe locul al cincisprezecelea din 22 de studenți la chimie.

6. Napoleon avea note slabe la toate disciplinele, exceptând matematica.

7. Beethoven mânuia penibil vioara, iar profesorul său a spus despre el că 1nu există nicio speranţă să devină compozitor”.

8. Albert Einstein nu a vorbit până la vârsta 4 ani. Unul dintre profesori l-a descris ca fiind „lent la minte, pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat din şcoală şi i-a fost refuzată admiterea la Școala Politehnică din Zurich.

9. Alexander Puskin avea note la slabe la majoritatea disciplinelor și plângea la lecțiile de aritmetică.

10. Rodin era considerat cel mai slab elev din școală, iar tatăl său s-a exprimat tranșant: „Am un idiot drept fiu”. A fost respins de trei ori la admitere la Ecole des Beaux-Arts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.