Guvernul a abrogat OUG privind modificarea Codurilor Penale

Executivul a aprobat în ședința de astăzi, 5 februarie, abrogarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Ordonanța de urgență a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

„Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern s-a aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență pentru abrogarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și al Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Totodată, premierul a solicitat ministerului de resort parcurgerea tuturor etapelor pentru a avea un proiect de lege care să pună în acord deciziile Curții Constituționale, Directivele europene, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, în vederea dezbaterii acestuia în Parlament”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

De asemenea, a fost aprobat şi memorandumul prin care sunt declasificate stenogramele şedinţelor de Guvern prin care au fost modificate Codurile în anul 2016 şi 2017.

Astfel, vor putea fi date publicităţii stenogramele şedinţei din 18 mai 2016 când Guvernul Cioloş a modificat cele două coduri şi a şedinţei Guvernului Grindeanu de marți 31 ianuarie 2017.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.