Guvernul va abroga, duminică, OUG privind modificarea Codurilor Penale

În această seară (azi, 4 februarie), premierul României, Sorin Grindeanu a anunțat că Ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată duminică (5 februarie) în ședință de guvern.

„Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe. Folosesc termenul „abrogare”. Am văzut dezbateri inclusiv din acest punct de vedere. E termenul folosit de către Administrația Prezidențială, atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanță. Vom găsi calea legală, abrogarea, prorogare, ca să nu intre în vigoare această ordonanță”, a declarat premierul Grindeanu.

De asemenea, premierul a subliniat și faptul că deciziile pe care Curtea Constituțională le-a luat și care nu au fost puse în practică vor fi transpuse „în cel mai scurt timp” în cadrul legal.

„E nevoie de o concordanță între ceea ce înseamnă deciziile Curții Constituționale și cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile Curții Constituționale și de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel încât, după un dialog pe care sper să-l am, și folosesc acest prilej pentru a lansa această invitație la dialog, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament pentru punerea în concordanță a deciziilor Curții Constituționale cu cadrul legal”, spune primul-ministru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.