Bugetul Ministerului Apărării a primit aviz favorabil. Ce spune ministrul Gabriel Leș

Comisiile parlamentare reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională au avizat favorabil astăzi, 3 februarie, bugetul Ministerului Apărării Naționale. În acest an, peste 47% din buget va fi cheltuit pe dotarea armatei, spune ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.

„În acest an estimăm peste 47% din buget cheltuieli pe înzestrare. Este o sumă deosebită”, a declarat Leș, la Comisie.

Ministrul a prezentat prioritățile MApN în materie de înzestrare.

„Vreau ca această dezvoltare a categoriilor de forță să fie unitară. Discutăm de partea de navale — rămâne opțiunea principală corvetele, respectiv modernizarea fregatelor, vânătorul de mine și alte asemenea. Discutăm de partea de terestre — TBT 8X8, 4×4, respectiv autovehicule ușoare blindate, capacitățile C4I la care țin foarte mult, mai ales că sunt capabilități care se pot face în România. Pe forțele aeriene — continuarea procesului de instruire a piloților pentru prima escadrilă și așteptăm următoarele trei avioane și bineînțeles să vedem soluția pentru a doua escadrilă, cele 20 de avioane pe care dorim să le aducem. Și aici discuțiile sunt în așa fel încât modernizarea, revitalizarea acestor aparate să se facă în România. E o primă discuție în acest moment (…) aceasta este dorința noastră”, a spus Gabriel Leș.

Ministrul Apărării Naționale le-a declarat jurnaliștilor că este mulțumit de fondurile alocate ministerului pe care îl conduce.

„Bineînțeles, mulțumit dar sunt foarte responsabil pentru că să ajungi să cheltui 2% din PIB nu e o chestiune foarte simplă, dar așa cum am spus-o, dacă am avea 15% din PIB acum nu ar fi prea puțin ca să putem la capabilitățile de care avem nevoie. Angajamentul nostru este 2%, suntem responsabili și îl acceptăm”, spune Gabriel Leș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.