Școala „Octavian Goga”, la 45 de ani de existență (Foto)

Toată suflarea școlii: părinți, elevi, cadre didactice au sărbătorit 45 de ani de existență a Școlii „Octavian Goga” din Satu Mare. În prezent școala este frecventată de un număr de 630 de elevi.

Școala „Octavian Goga” a fost construită în municipiul Satu Mare în urma inundațiilor, când Statul Român a prevăzut un complex de locuințe printre care și zona UNIO. Proiectul zonei și al școlii a fost realizat în 1970, de mai mulți arhitecți conduși de Rupprecht Karoly.

În 2 februarie 1972 a avut loc deschiderea oficială a școlii care primește numele de Școala Gimnazială nr. 8 și avea 13 clase cu predare în limba română de la clasa I până la clasa a X-a și 9 clase cu limba de predare maghiară.

Primul director al unității de învățământ a fost Gavril Silaghi, profesor de limba si literatura română. Al doilea director a fost profesoara de matematică Cornelia Mateianu.
Apoi, la cârma școlii urmează: profesoara de biologie Ioana Silaghi (1991-1992); Liliana Hanc (1998-2012); Florina Cheregi (2012-2013), iar din 2014 până în prezent școala este coordonată de profesoara de limba si literatura română Corina Chindriș, în calitate de director. Directorul adjunct al școlii este Ioana Rațiu.

În acest timp s-au realizat proiecte și parteneriate naționale și internaționale, schimburi de bune practici cu Ucraina dar și cu Marea Britanie. Pe plan administrativ-
gospodăresc școala se îmbunătățește an de an cu diverse materiale didactice moderne și se mândrește cu realizarea unui proiect amplu de reabilitare totală, aprobat în Consiliul Local.

„Fiecare copil pe care-l instruim este un om pe care-l câștigăm”, spune în discursul său directoarea școlii, Corina Chindriș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.