Centrele de permanență, verificate de DSP

În cabinetul prefectului Radu Bud s-a desfăşurat astăzi, 1 februarie, o întâlnire pe tema activităţii centrelor de permanenţă din judeţul Satu Mare.

Conform ultimului raport al DSP Satu Mare, prezentat în cadrul întâlnirii de la Prefectură, în perioada 16-18 ianuarie, respectiv 25-26 ianuarie au fost verificate toate cele 20 de centre de permanenţă de la nivelul judeţului Satu Mare, majoritatea fiind conforme. Micile deficienţe constatate de către DSP vor fi remediate în cel mai scurt timp, afirmă oficialii.

Este vorba despre deficienţe precum: afişarea clară a programului de lucru şi numele medicului de gardă, igienizarea reînnoirea unor dispozitive medicale.

Potrivit informațiilor furnizate de către conducerea DSP Satu Mare, în anul 2016, la nivelul judeţului, la centrele de permanenţă au apelat aproximativ 70.000 de cetăţeni, consultațiile fiind realizate de cei 110 medici de familie. În urma discuţiilor purtate, toţi cei prezenţi au recunoscut utilitatea celor 20 de centre de permanență, remarcând că este nevoie de menținerea acestora și chiar înființarea altor noi, în măsura în care va exista posibilitatea.

Conform Ordinului ministrului Sănătăţii cetăţenii se pot adresa centrelor de permanență în următoarele cazuri: probleme minore ginecologice, febră, ameţeli, stări de slăbiciune, arsuri termice/electrice, muşcături de animale sau înţepături de insecte, căderi şi alte accidente minore, intoxicaţii la copii, plăgi, contuzii, leziuni minore, hipotermii uşoare, leziuni chimice, leziuni ca urmare a unor violenţe, alergii, sincope, sângerări, dureri toracice, diabet zaharat, stări de gripă sau răceală, dureri de cap, dureri abdominale sau de spate, stări depresive, dificultăţi de respiraţie, stare de ebrietate, simptome de sevraj, copii bolnav cu roşu în gât, tuse, temperatură, probleme cu urechea etc.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.