A scăzut numărul accidentelor mortale în județ. Ce spun statisticile IPJ

Comparativ cu anul 2015 pe raza judeţului Satu Mare au fost înregistrate cu 2,2% mai puține accidente rutiere grave. Și numărul persoanelor decedate este mai mic cu 9,1%, scăderi înregistrându-se și la numărul persoanelor rănite grav și ușor.

Cel puțin asta reiese din bilanțul prezentat astăzi, 1 februarie, de care Alin Haniș, șeful IPJ Satu Mare.

Este interesant de remarcat faptul că, dacă în anii trecuți presa a fost invitată la darea de seamă, azi bilanțul s-a desfășurat fără prezența jurnaliștilor. Mai mult decât atât, bilanțul primit pe adresele de e-amail ale ziarelor locale conține doar niște procente seci, fără informații mai detaliate, și asta în condițiile în care nu trece zi fără un accident de circulație. De asemenea, sunt cazuri grave nerezolvate de către oamenii legii, dar despre care se pare că IPJ omite să vorbească.

Printre principalele cauze generatoare de accidente se află nerespectarea normelor legale privind viteza de deplasare a autovehiculelor și abaterile savârșite de pietoni.

Potrivit documentului prezentat, infracțiunile de tâlhărie au scăzut față de 2015 cu 33,3 %.

Criminalitatea contra patrimoniului reprezintă 47,62% (-8,13% față de 2015) din totalul infracţionalităţii, din care 67,81 % sunt furturi.

Furturile din locuințe au scăzut față de anul anterior cu 14,52%, cele din societăți comerciale cu 2,54%, iar cele din autovehicule cu 18,15%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.