Cât de sigure sunt școlile din județ ? Ce spun polițiștii

Elevă lovită de un agent de pază, bani furați din secretariatul unei școli sau furturi comise în incinta internatului Liceului „Simion Bărnuțiu” din Carei sunt doar câteva dintre infracțiunile înregistrate în luna decembrie 2016. Raportul cu privire la aceste infracțiuni au fost prezentate în ședința de astăzi, 31 ianuarie al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare.

Din documentul prezentat reiese că în data de 5 decembrie 2016 o elevă de la Liceul Tehnologic din Ardud a fost bătută de agentul de pază al SC Folda Security. Cazul este cercetat de polițiști.

De asemenea, în data de 13 decembrie 2016 secretara Școlii Gimnaziale nr. 3 din Negrești-Oaș a fost păgubită cu 110 lei după ce plicul în care se aflau banii a fost furat chiar din biroul acesteia.

Un alt caz care a intrat în atenția oamenilor legii este cel cu privire la bătaia dintre doi părinți, faptă consumată în incinta Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” din Carei. De asemenea, în ultima lună a anului trecut au fost raportate mai multe furturi din incinta internatului Liceului „Simion Bărnuțiu” din Carei. În acest caz, cel păgubit este un zugrav. Cazul a fost înregistrat în data de 12 decembrie 2016.

Din raportul IPJ reiese și faptul că din cele 302 de unități de învățământ din județ, un număr de 82 nu dispun de nici o formă de pază. Dintre unitățile de învățământ nepăzite, 37 sunt grădinițe și 45 sunt școli gimnaziale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.