Validați-vă cunoștințele de limbă franceză

Institutul Francez Cluj-Napoca organizează în perioada 25-26 februarie 2017 o nouă sesiune de examene DELF – DALF în cinci centre. Este vorba despre: Cluj-Napoca, Bistrița, Satu Mare, Sibiu și Târgu-Mureș.

DELF şi DALF sunt diplome oficiale eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa şi recunoscute internaţional. Valabile pe viață, aceste diplome certifică nivelul de cunoaștere a limbii franceze. Ele se adresează elevilor din clasele V-XII, studenților, precum și adulților din orice domeniu profesional.

DELF (Diploma de Studii de Limba Franceză) şi DALF (Diploma Aprofundată de Limba Franceză) reprezintă șase diplome, corespunzând celor șase niveluri ale Cadrului european comun de referinţă pentru limbi străine (A1, A2, B1, B2, C1, C2). Cele șase diplome care formează DELF şi DALF sunt complet autonome. Astfel, candidatul se poate înscrie direct la examenul corespunzător nivelului său de limbă.

Pentru fiecare nivel sunt evaluate următoarele patru competenţe: înţelegerea documentelor orale; exprimarea orală; înţelegerea documentelor scrise și exprimarea în scris.

Diplomele DELF – DALF sunt: valabile pe viață și recunoscute international; sunt utile studenților care doresc să obțină burse de studiu în țări francofone; echivalează examenul de limbă franceză din cadrul bacalaureatului (nivel B1 și B2); facilitează mobilitatea pe piața muncii și constituie un avantaj în carieră.

Institutul Francez Cluj-Napoca este singurul centru de examen din Transilvania abilitat să desfăşoare examenele DELF – DALF. În plus, în cadrul institutului sunt propuse sesiuni de simulare și pregătire a examenelor pentru toate nivelurile (de la A1 la C2), care, deşi facultative, sunt recomandate în mod expres.

Înscrierile se desfășoară până în data de 13 februarie. Pentru înscrieri și informații suplimentare vă puteț adresa Institutului Francez Cluj-Napoca, situate pe strada I. I. C. Brătianu, nr. 22 (tel.: 0264 598 551; e-mail: secretariat.cluj@institutfrancais.ro).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.