Studenții vor călători gratuit cu trenul. Vezi de când

Studenții de la universitățile de stat, dar și de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate pe tren (în transportul feroviar intern) începând de miercuri, 1 februarie, spune secretarul de stat pentru învățământ superior, Gigel Paraschiv.

„Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare — dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister”, a declarat Gigel Paraschiv.

Impactul bugetar este de aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic.

Ordonanța de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, a fost aprobată de Guvern la încewputul acestei luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.