Doi sătmăreni, cercetați pentru evaziune fiscală

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au anunţat finalizarea cercetărilor într-un dosar deschis pe numele a doi oameni de afaceri sătmăreni de 60, respectiv 44 de ani și a unui bărbat de 52 de ani din Ștei (județul Bihor), acuzați de evaziune fiscală. Poliţia Bihor a refuzat să facă publice numele evazioniştilor ori a firmelor administrate de către aceştia.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității de către IPJ Bihor, în perioada septembrie 2011 – decembrie 2012, în calitate de administrator al două societăţi comerciale cu sediul în Ştei, omul de afaceri bihorean a dispus înregistrarea, în contabilitate şi în alte documente legale ale firmelor sale, unor achiziţii fictive de materiale de construcţii ori prestări servicii în valoare totală de 1.974.584 de lei, din partea societăţii comerciale reprezentată de cei doi sătmăreni.

„Operaţiunile aveau ca scop sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat. Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 601.951 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit, se arată în informarea polițiștilor bihoreni.

Poliţiştii au pus sub sechestru un imobil și trei autoutilitare aflate în proprietatea firmelor administrate de afaceristul din Ştei, până la concurența sumei de 601.951 lei, prejudiciul fiind recuperat integral.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor trei inculpaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.