165 de ani de la nașterea lui Vasile Lucaciu

Biblioteca Județeană Satu Mare, în parteneriat cu Asociația Clubul Creatorilor „Afirmarea”, Colegiul Național „Ioan Slavici” și Trupa de teatru „Arttis”, organizează marți, 31 ianuarie, cu începere de la ora 15.00, un eveniment dedicat împlinirii a 165 de ani de la nașterea lui Vasile Lucaciu, una dintre cele mai importante personalități politice, culturale și istorice pe care le-a dat Sătmarul.

Evenimentul intitulat „Vasile Lucaciu. Ecouri literare” va fi găzduit de Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”.

Programul evenimentului va cuprinde cuvântul de deschidere, rostit de Lacrima Istrăuan, managerul instituției gazdă, urmat de prezentarea unui material biografic ce surprinde aspecte din viața și activitatea „Leului de la Șișești”, prin intermediul unui material realizat de dr. Viorel Câmpean.

Momentele muzicale vor fi asigurate de către două voci celebre ale cântecului sătmărean, Georgeta Govor și Angela Munteanu, precum și de către elevii din clasa a XII-a, profil pedagogic, de la Colegiul Național „Ioan Slavici”, sub îndrumarea prof. Alina Dragoș.

Momentele literare vor fi susținute de către membrii Asociației Clubul Creatorilor „Afirmarea” prezenți la eveniment și de către membrii Trupei de teatru „Arttis”, în coordonarea lui Dorel Iurcencu, care vor lectura fragmente din piesa de teatru „Scene din viața lui Vasile Lucaciu”, scrisă de Dan Tărchilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.