Dezvoltarea Forțelor Aeriene, o prioritate pentru MApN. Ce spune ministrul Gabriel Leș

Ministrul Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș, a declarat joi, 26 ianuarie că România are responsabilități mari ca țară de graniță a Uniunii Europene și NATO și că ministerul pe care îl conduce are în vedere „avansarea direcțiilor de acțiune pentru achiziția celei de-a doua escadrile de aparate F-16”.

Ministrul Apărării a subliniat faptul că se urmărește o mai bună prioritizare a programelor de înzestrare ce vizează Forțele Aeriene „pentru a avea un echilibru între programele începute și derularea altora noi”.

„Asigurarea capacității de descurajare credibilă și apărare a spațiului aerian, continuarea modernizării și dezvoltării infrastructurii aerodromurilor, îndeplinirea angajamentelor asumate de România în relația NATO, UE și partenerii aliați rămân obiectivele majore ce privesc Forțele Aeriene. Avem în vedere și avansarea direcțiilor de acțiune pentru achiziția celei de-a doua escadrile de aparate F-16”, a declarat Leș la ședința de autoevaluare a activității pe 2016 a Statului Major al Forțelor Aeriene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.