S-a prelungit termenul de depunere a declaraţiilor fiscale

Termenul limită de depunere a declaraţiilor fiscale şi de plată a creanţelor fiscale scadente la 25 ianuarie 2017 s-a prelungit până la data de 27 ianuarie.

Decizia a fost luată de Guvern printr-o Ordonanţă de Urgenţă având în vedere faptul că luna ianuarie reprezintă vârful anual de depunere şi că dată de 25 ianuarie a fost precedată de patru zile nelucrătoare.

În vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele organelor fiscale în zilele premergătoare scadenţei la plată şi declararea obligaţiilor fiscal se recomandă utilizarea metodei de depunere on-line a declaraţiilor pentru desfăşurarea în condiţii optime a operaţiunilor de depunere/preluare a declaraţiilor.

Contribuabilii care nu deţin un certificat calificat şi este prevăzută posibilitatea transmiterii declaraţiilor prin altă modalitate legală, pot să depună prin poştă cu confirmare de primire sau să se prezinte din timp la ghişeele organelor fiscale.

Pentru achitarea obligaţiilor fiscale contribuabilii au la dispoziţie posibilitatea plăţii prin: virament bancar, mandat poştal la orice oficiu poştal, plata în numerar la casieriile unităţilor de trezorerie. Persoanele fizice mai au posibilitatea plăţii online cu ajutorul cardului bancar prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, plata prin card bancar, sau plata din contul propriu deschis la una din instituţiile de credit: BCR, Banca Comercială Feroviară, Idea Bank, Raiffeisen Bank.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.