Florisal vrea să majoreze tarifele

SC Florisal SA vrea să crească taxele pentru salubrizare în anul 2017. Cererea firmei de salubrizare a fost discutată destul de succint în ședința de joi, 26 ianuarie a Consiliului Local, urmând ca această problemă să fie inclusă pe ordinea de zi a ședinței din luna februarie.

Cel care a adus vorba despre cererea Florisal a fost consilierul local Mihai Huzău. Potrivit acestuia, tarifele firmei de salubrizare ar trebui să scadă, și nicidecum să crească.

„Fie facem referire la contractul nr. 462/29.12.2005 dintre Florisal și muncipiul Satu Mare în care se prevede că ajustarea tarifelor se poate face pe baza nivelului mediu al indicatorului rata de inflație sau deflație comunicată de Institutul Național de Statistică pentru care prognoza pe 2016 este de -0,5%. Asta înseamnă că, conform contractului și a clauzei amintite Florisalul trebuie să reducă tarifele pentru anul 2017 cu aproximativ 0,5%. Ar trebui să procedăm ca și în ceilați ani, când Consiliul Local (din perioada respectivă) a admis majorarea tarifelor în baza altor indicatori, respectiv „indicele prețurilor de consum” conform actelor adiționale încheiate de comun acord, obligând bugetul Municipiului Satu Mare să plătească suplimentar suma de 5.190.000 lei în perioada 2011-2016”, spune Mihai Huzău.

Este vorba despre contractele anuale pe care Florisal le încheie cu fiecare persoană fizică, în valoare de 7,35 lei/lună, respectiv 52,8 de lei pe metru cub deșeuri pentru firme.

Acum, firma de salubrizare cere majorarea tarifelor cu 3,62 lei/lună pentru persoane fizice, și cu 30 lei pe metru cub pentru firme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.