Au împărțit carnea de mistreț dar au fost prinși de polițiști. Trei bărbați, cercetați pentru braconaj

Marți, 24 ianuarie, în jurul orei 10.30, polițiștii au fost sesizați de către un reprezentant al Asociaţiei de Vânătoare Valea Bercului Tăşnad, cu privire la o faptă de braconaj.

În fapt, în data de 19 ianuarie, în timpul unei vânători, pe fondul de vânătoare 44 Cehal – Pădurea Heresteţ, au fost împușcați patru mistreţi, iar unul care a fost rănit, urma să fie recuperat în ziua următoare.

La data de 20 ianuarie, reprezentanţii Asociaţiei de Vânătoare Valea Bercului Tăşnad, deplasându-se în teren cu un câine de căutare pentru depistarea mistreţului rănit, au constatat faptul că acesta a fost eviscerat şi furat de persoane necunoscute. Prejudiciul cauzat, reprezentând trofeul şi carnea mistreţului a fost estimat la suma de aproximativ 3.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale tășnădeni, au reușit identificarea celor bănuiți de comiterea faptei, ca fiind un bărbat de 38 ani din Sărăuad, care participase la vânătoarea de mistreți, în calitate de gonac şi doi consăteni de 24 și 28 de ani. Cei trei, s-au deplasat în pădurea Heresteţ, unde după ce au găsit mistreţul rănit, l-au eviscerat și au împărţit carnea pentru consumul propriu. Cu ocazia cercetărilor au fost ridicate şi recuperate pielea şi trofeul mistreţului.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.