Donald Trump depune vineri jurământul. Vezi programul evenimentului

La 20 ianuarie, președintele ales al SUA, Donald Trump, devine președinte în exercițiu, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în fața Capitoliului. Festivitățile care marchează învestirea celui de-al 45-lea președinte american încep însă de astăzi, 19 ianuarie.

Primul eveniment oficial are loc astăzi la ora 22.00 (ora României), când Donald Trump va depune, conform tradiției, o coroană de flori la cimitirul Arlington, în memoria militarilor care au murit pe front.

La 23.00 (ora României) are loc un spectacol intitulat „Make America Great Again”, după sloganul de campanie al lui Trump. Apoi, președintele ales va ține un scurt discurs în cadrul unui concert ce va avea loc la „Lincoln memorial”.

O cină festivă este programată la 02.30 (ora României).

Ziua de vineri, 20 ianuarie, începe cu un mic dejun la casa de oaspeți a președintelui, unde familia Trump își invită câțiva apropiați. La 15.30 (ora României), Trump va participa la un serviciu religios la Biserica episcopală „St. John”.

Apoi, președintele ales și președintele în exercițiu, împreună cu soțiile lor, se întâlnesc la Casa Albă, de unde vor parcurge împreună traseul către Capitoliu.

Ceremonia de învestire începe la 19.30 (ora României). La eveniment vor lua cuvântul lideri religioși apropiați de Trump și senatorul de Missouri, Roy Blunt, care este și președintele comitetului pentru învestire.

Depunerea jurământului și discursul inaugural au loc după aproximativ jumătate de oră.

Urmează un prânz la care sunt invitați membrii administrației sale, precum și prieteni apropiați, apoi trecerea în revistă a forțelor armate, care va avea loc la Capitoliu.
Donald Trump și Mike Pence vor lua parte apoi la parada inaugurală de pe celebra Pennsylvania Avenue.

Festivitățile din ziua învestirii se încheie cu balul inaugural, programat să înceapă la 04.00 (ora României).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.