Gabriel Leș se implică în scandalul STEAUA

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a dispus astăzi, 17 ianuarie Corpului de Control și Inspecție din cadrul instituției pe care o conduce să facă verificări cu privire la modul în care a fost gestionată situația generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei(CSA) a mărcii „Steaua București”.

Marca „Steaua București” a revenit în patrimoniul CSA în urma deciziei 3425/2014 al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României.

„Într-o zi în care preocupările întregului Minister al Apărării s-au concentrat pe fundamentarea bugetului pe anul 2017, pregătirea Ministerialei Apărării NATO din luna februarie, am fost nevoiţi cu toţii să acordăm timp preţios unor polemici neconstructive.

Astăzi, am dispus Corpului de Control şi Inspecţie să demareze urgent şi cu maximă seriozitate verificări cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei a mărcii „Steaua Bucureşti”. Până la concluziile furnizate de către Corpul de Control, legalitatea şi onoarea militară sunt principalele mele aşteptări de la conduita întregului corp de ofiţeri ai CSA Steaua şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

La finalul misiunii de control, vom face publice rezultatele acesteia”, spune ministrul Gabrie Leș.

Printr-un comunicat de presă dat astăzi publicității de CSA Steaua se arată că clubul va face tot ce este legal posibil pentru protejarea mărcii „Steaua București”.

„CSA Steaua Bucureşti va depune în continuare toate diligenţele legale pentru finalizarea cauzelor aflate pe rolul instanţelor de judecată, precum şi pentru asigurarea punerii în executare a hotărârilor judecătoreşti pronunţate în toate aceste cauze pentru protejarea mărcii „Steaua Bucureşti” şi are aşteptarea legitimă de punere în executare a acestora de către toate părţile implicate, în termenul procedural legal, pentru a se evita procedura executării silite.

Toate demersurile în instanţă depuse pentru protejarea patrimoniului şi mărcii ”Steaua Bucureşti” au fost promovate de conducerea Clubului Sportiv al Armatei conform competenţelor legale. Departamentului juridic al CSA Steaua Bucureşti i-a fost asigurat constant sprijin juridic atât prin Direcţia Juridică a M.Ap.N., cât şi prin contractarea unei case de avocatură specializată în proprietate intelectuală în cadrul recursului CSA Steaua Bucureşti judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a condus la pronunţarea Deciziei civile nr. 3425/2014, prin care marca ”Steaua Bucureşti” a revenit în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei”, se arată în comunicatul de presă al CSA Steaua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.