„Geții: Superstiții și Război” – Primul serial românesc despre geto-daci. Când va fi lansat (Video)

Primul serial românesc despre geto-daci, „Geții: Superstiții și Război”, spune povestea lui Vezina, cel care va ajunge mâna dreaptă a lui Decebal. Recent (12 ianuarie), a apărut și teaser-ul oficial al serialului. Filmul va debuta în martie 2017.

Povestea războaielor daco-romane începe în anul 80 d. Hr., în inima unui trib getic condus de bătrânul Zuras și cei trei fii ai săi, Brassus, Davos și mezinul Vezina. După moartea lui Zuras, conduși de neînfricatul Brassus, războinicii geți jefuiesc un trib de Buridavensi, clienți ai Romei, unde găsesc o comoară fabuloasă de aur și argint.

Vestea ajunge până la urechile regelui Duras și sprijinul a lui Diurpaneus. Tensionarea relațiilor geților cu Roma culminează cu marea campanie condusă de către Duras, împreună cu Vezina, împotriva guvernatorului roman al Moesiei, Oppius Sabinus, în iarna lui 85/86.

„Conceptul „Geții: Superstiții și Război” are la bază atât cadrul istoric al războaielor daco-romane, cunoscute din izvoarele antice, cât și mitologia veche românească, prin care se aduce la viață o societate dacică plină de obiceiuri străvechi, ritualuri, superstiții, descântece și credințe. În serialul GEȚII, realitatea istorică se împletește cu magia și misticismul strămoșilor noștri, conturând o poveste epică plină de dramatism – cu iubiri, trădări, bucurii și dezamăgiri, victorii și înfrângeri”, se arată în descrierea peliculei de pe site-ul www.serialgeti.ro.

Din distribuţia serialului fac parte actorii: Lia Sinchevici, Gabriel Apostol, Ramona Cutină, Gabriela Hamzescu, Andrei Negoiţă, Lucian Petcu, Irinel Calancea, Silviu Andrei, Costel Lăpuşneanu, Cătălin Drăghici și Radu Covaliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.