Șeful ANAF, Dragoș Doroș, a demisionat din funcție

Dragoș Doroș a demisionat joi (12 ianuarie) seara din funcţia de şef al ANAF după ce Executivul a anunţat că formularul „088” va fi eliminat, iar ministrul de Finanţe Viorel Ştefan a declarat că va face o evaluare a activităţii conducerii ANAF.

Doroș a fost numit șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la 4 martie 2016. Conform deciziei fostului prim ministru Dacian Cioloș, Dragoș Doroș a fost numit președinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF.

Dragoș Doroș a absolvit Facultatea de Comerț și Relații Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice în 1996. În perioada 2008-2010, a urmat diverse studii și stagii de pregătire în România, Austria și Franța, în domeniul aplicării Convențiilor de evitare a dublei impuneri, a metodologiilor de control în privința prețurilor de transfer, îmbunătățirii capacității administrative a sistemelor fiscale, etc. Totodată, în 2010, a absolvit un curs postuniversitar la Academia de Studii Economice, obținând diploma în Managementul instituțiilor publice, comunicare, dezvoltare regională, resurse umane.

De-a lungul anilor, Doroș a fost manager al departamentului de consultanță fiscală la Ernst&Young Romania, iar din 2004 până în 2008, a ocupat funcția de Senior Manager la departamentul de consultanță fiscală din cadrul casei de avocatură Boștină & Asociații.

A fost director general al Direcției Generale Legislație Impozite Directe, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice (2008-2010), partener în cadrul firmei de avocatură Nestor&Nestor, Diculescu, Kingston, Petersen, la departamentul de consultanță fiscală (2010-2012) și secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice (apr.—mai 2012).

În 2013, Dragoș Doroș a fost numit director al diviziei de asistență fiscală din cadrul firmei KPMG, funcție pe care a deținut-o până la numirea ca președinte al ANAF.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.