Hoț căutat în toată Franța, încătușat la Petea. A vrut să fugă de polițiști

Polițiștii de frontieră sătmăreni au reținut și predat autorităților competente un cetățean român, urmărit internațional, căutat de autoritățile din Franța pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În timpul controlului de frontieră, acesta a încercat să fugă, dar a fost reținut de către oamenii legii.

Miercuri, 10 ianuarie, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru a intra în țară Dumitru T., în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza județul Maramureș, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Ungaria.

În momentul în care polițiștii de frontieră i-au solicitat documentele pentru control, bărbatul a ieșit din mașină și a fugit spre interiorul țării, fiind reținut de către oamenii legii la aproximativ 500 de metri de punctul de frontieră, pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că maramureșeanul este urmărit internațional, pe numele acestuia fiind emis un mandat european de arestare de către autoritățile din Franța, deoarece are de executat 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Drept urmare, bărbatului i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat în scopul sustragerii de la executarea unei pedepse, iar ulterior a fost predat unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.