Dor de Eminescu

Astăzi, 12 ianuarie, de la ora 11.00, a avut loc la sediul Asociației de Pensionari „Castelanii Seniori 2015” evenimentul cultural-artistic „Dor de Eminescu”, dedicat „Zilei Culturii Naționale”. Manifestarea a fost organizată în parteneriat cu Biblioteca Municipală Carei.

La eveniment au participat elevii claselor a II-a A și a IV-a A însoțiți de învățătoarele Elena Sfîra și Elena Lascovici, invitați din partea Asociației de Pensionari au fost Vasile Gatner, președintele asociației, Maria Leitan, secretar, și, alți membrii ai asociației.

Evenimentul a fost deschis de Maria Leitan care a rostit un emoționant discurs.

A urmat apoi o prezentare a biografiei poetului Mihai Eminescu realizată de Corina Nuna, bibliotecar-șef secție la Biblioteca Municipală Carei. Despre lirica poetului a spus câteva cuvinte Irina Mastan, educatoare și membră a asociației.

Chiar dacă sunt mici ca vârstă, elevii s-au dovedit cunoscători ai poeziei eminesciene pusă în acorduri muzicale și au cântat „O rămâi”, „La steaua” și „Pe lângă plopii fără soț”.

Evenimentul s-a constituit un arc peste timp în care două generații au cântat și au recitat din creația poetică a celui care este considerat poetul nostru național, Mihai Eminescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.