Doi electricieni în vizorul poliției. Ce au făcut

Doi bărbați, unul de 32 de ani din Bogdand și altul de 42 de ani din Satu Mare, sunt cercetați penal, pentru faptul că au instalat sisteme de alarmă împotriva efracției, la două firme, fără a deține licență în acest scop.

În conformitate cu prevederile Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, persoanele fizice sau juridice pot desfășura activități de proiectare, instalare, modificare sau întreținere a componentelor sau sistemelor de alarmare împotriva efracției, numai pe baza licenței eliberate de Inspectoratul General al Poliției Române cu avizul prealabil al Serviciului Român de Informații. Nerespectarea acestor prevederi legale, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

În temeiul aceleiași legi, societățile comerciale care instalează sisteme tehnice de alarmă sau componente ale acestora, cu persoane fizice sau juridice nelicențiate, riscă sancțiune contravențională cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.