Ioana Bran: „Am primit demnități care ne responsabilizează, ne onorează și ne motivează”

Prezentă azi, 11 ianuarie la Satu Mare, secretarul Camerei Deputaților, parlamentarul social-democrat Ioana Bran, a prezentat în fața jurnaliștilor primele măsuri care au fost luate în noua legislatură. Totodată, deputatul spune că demnitățile pe care aleșii social-democrați sătmăreni le ocupă în prezent „ne responsabilizează, ne onorează și ne motivează să punem în aplicare programul nostru de guvernare”.

„Așa cum știți, reprezentanții Partidului Social Democrat din Satu Mare au primit demnități care ne responsabilizează, ne onorează și ne motivează să punem în aplicare programul nostru de guvernare. Eu am fost aleasă secretar al Camerei Deputaților, iar colegul meu, senatorul Gabriel Leș, a fost numit ministru al Apărării Naționale. Sunt demnități de la înălțimea cărora vom face tot ce ne stă în putință pentru a contribui la dezvoltarea comunității”, a subliniat parlamentarul sătmărean.

Deputatul Ioana Bran a subliniat faptul că, imediat după ce noii parlamentari au depus jurământul, s-a trecut la muncă.

„Toată lumea ne întreabă cum e acum la început. Este așa cum ar trebui să fie. Este un cumul de informații, este mult de muncă, nu avem timp de pierdut să stăm să învățăm și am intrat din plin în program, să zic așa”, spune Ioana Bran.

Secretarul Camerei Deputaților a trecut apoi în revistă modificările Codului Fiscal, adoptate de noua legislatură, care vor intra în vigoare de la 1 februarie 2017.

Este vorba despre: creșterea salariului minim de la 1250 la 1450 de lei; majorarea cu 20% a salariilor din administrația locală; majorarea cu 50% a veniturilor actorilor și a altor artiști; introducerea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți; creșterea punctului de pensie de la 871 de lei la 1000 de lei; creșterea burselor pentru studenți de la 83 de lei la 200 de lei; pensia minimă de la 400 de lei la 520 de lei și reducerea impozitului la 1% din cifra de afaceri, pentru microîntreprinderile care sunt sub plafonul de 500000 de euro.

Totodată, deputatul Ioana Bran a subliniat și faptul că în Camera Deputaților a fost respinsă cererea de reexaminare a legii privind cele 102, inclusiv taxa Radio-TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.