Let’s Be ECO! 280 de birouri și 600 de calculatoare puse în joc pentru școlile din mediul rural

Prima ediție a proiectului de economie circulară „Let’s Be ECO!” va consta într-o competiție dedicată unităților de învățământ din mediul rural. Scopul proiectului este susținerea comunităților din mediul rural prin reutilizarea resurselor. În cadrul proiectului vor fi distribuite peste 280 birouri și alocate în urma disponibilizării aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri.

Cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri. Proiectul este organizat de „Let’s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Națională de Mediu.

Competiția din cadrul proiectului „Let’s Be ECO!” se va desfășura în perioada 5 ianuarie 2016 – 30 aprilie 2017. Școlile pot solicita înscrierea în proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, până la data de 27 ianuarie. Înscrierea se realizează prin completarea unei scrisori de motivație și a unui formular de înscriere pe care le vor trimite unitățile de învățământ.

Activitățile proiectului „Let’s Be ECO!” se vor desfășura în următoarele etape:

1. Înscrierea în concurs – are loc între 10 ianuarie și 27 ianuarie 2017. Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere și a unei scrisori de motivație, disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro. O unitate de învățământ poate participa la proiect doar după confirmarea înscrierii în concurs.

2. Atelierele de reutilizare creativă și creație – se desfășoară începând cu 15 ianuarie și se încheie pe 28 februarie. Elevii sunt invitați să creeze obiecte din materiale reciclabile și lucrări precum: machete, planșe, desene etc. Aceste activități au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu. Creațiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de email concurs@letsdoitromania.ro.

De asemenea, este important ca fiecare poză să aibă denumirea elevului, a clasei și a școlii din care face parte. De exemplu: Ionescu Vasile – clasa a IV-a, Școala Gimnazială Nr. 1, Brăila. Punctajul va fi oferit în funcție de creativitatea, complexitatea și originalitatea lucrărilor.

Cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri. Calculatoarele/laptop-urile și obiectele de mobilier disponibilizate și oferite în cadrul competiției sunt obiecte folosite, în perfectă stare de funcționare. Jurizarea participanților se va realiza de către organizatorii și partenerii proiectului. Vor fi luate în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea și complexitatea lucrărilor, dar și nevoia argumentată în formularul de înscriere și numărul de elevi participanți raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă. Însumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate școli la nivel național.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.