DITL și-a reluat activitatea cu publicul. Vezi orarul instituției

Începând de luni, 9 ianuarie, Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL) Satu Mare și-a reluat activitatea normală cu publicul. De la această dată se pot încasa impozite și taxe locale precum și amenzi sau alte venituri ale bugetului local. Tot de la data de 9 ianuarie se emit Certificate de atestare fiscală pentru înstrăinări de bunuri.

Programul de lucru cu publicul la casieriile DITL este între orele 08.00 și 17.00 în zilele de luni, marți miercuri și vineri respectiv în intervalul orar 08.00-18.30 în ziua de joi a fiecărei săptămâni.

Pentru a evita aglomerația la casieriile DITL, conducerea instituției îi roagă pe sătmăreni să apeleze cât mai mulți la plata electronică a impozitelor și taxelor, pentru care au nevoie de o parolă prin care își pot accesa contul fiscal pe www.ghișeul.ro. Pentru a obține parola pot completa cererea (model) existentă pe site-ul municipiului Satu Mare.

Pentru plata cu anticipație a impozitelor pe clădiri, teren și auto până la 31 martie 2017, datorate pentru intregul an fiscal, se acordă o bonificație de 10 % atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice.

Pentru neplata la termen a impozitelor și taxelor datorate bugetului local se percep majorări de întârziere în cuantum de 1 % pe lună sau fracțiune de lună atât în cazul persoanelor fizice cat și persoanelor juridice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.