Sătmărean, lovit de o mașină în județul Suceava. Vezi detalii

Un tânăr de 26 de ani din județul Satu Mare a fost duminică (8 ianuarie) seara, victima unui accident de circulație în comuna Cornu Luncii (județul Suceava). Acesta se deplasa pe partea carosabilă în momentul în care a fost acroșat de o mașină. Șoferul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a părăsit locul accidentului.

Duminică seara, în jurul orei 18.00, în timp ce se deplasa în calitate de pieton, pe partea dreaptă a drumului, pe strada Principală din comuna Cornu Luncii, un tânăr de 26 de ani din județul Satu Mare, a fost acroșat de un autoturism care circula în aceeași direcție de mers. Șoferul a părăsit locul faptei.

În urma accidentului, a rezultat rănirea pietonului, care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au găsit mașina implicată în accident, abandonată la circa 300 metri de locul unde a avut loc evenimentul rutier, iar șoferul, un localnic de 33 de ani, a fost găsit la domiciliu.

Deoarece emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, la ora 19.48, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovat de producerea accidentului se face atât pietonul care circula pe partea dreaptă a părții carosabile fără să fie echipat cu elemente reflectorizante și fără a avea vreo sursă de lumină, cât și șoferul, care circula sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.