Măsuri suplimentare pentru sărbătorile religioase din acest week-end

În zilele de 6 și 7 ianuarie, polițiștii vor acţiona, pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor religioase prilejuite de Boboteaza, sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul şi a Crăciunului ortodocşilor pe rit vechi.

Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică, pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi monitorizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult.

Poliția le recomandăm cetăţenilor care intenţionează să participe la aceste manifestări religioase să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.

„Evitați, pe cât posibil, să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi/poşete, iar domnilor să păstreze portofelul în buzunarul interior de la piept al hainei. Celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase în vehicul, la vedere, bunuri de valoare. De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri”, sunt câteva dintre recomandărilew oamenilor legii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.