Gabriel Leș, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Apărării Naționale

Propus pentru funcția de ministru al Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș a primit astăzi, 4 ianuarie, aviz favorabil din partea Comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Parlament.

Decizia a fost luată cu 19 voturi „pentru” și 11 „împotrivă”.

„Continuăm înzestrarea Armatei și, bineînțeles, în perspectiva celor 2% este nevoie pentru înzestrarea Armatei vizavi de proiectele majore. Să nu uităm că, în acest moment, noi suntem beneficiari ai securității date de structurile NATO, dar trebuie să fim și furnizori și trebuie să fim capabili să avem niște capabilități cerute de structurile NATO”, a spus Leș, după audierile din comisii.

Cu privire la achiziționarea unei noi escadrile de avioane de luptă F-16, Gabriel Leș spune că țara noastră are nevoie de aceste aparate de zbor.

„Este semnată cererea pentru o nouă escadrilă. Este nevoie, o escadrilă de 12 avioane nu este suficient să creăm acea capabilitate de care avem nevoie”, a declarat Leș.

Întrebat ce îl recomandă pentru funcția de ministru al Apărării, el a spus că activitatea pe care a depus-o ca secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Armamente.

„Activitatea pe care am depus-o ca secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Armamente — partea de înzestrare — și proiectele pe care le-am derulat în cursul acestui an, cum ar fi partea de transportoare 8 x 8, partea de modernizare a fregatelor, cerința pentru avioane F-16, partea de C4ISR, care înseamnă comandă, control, intelligence, recunoaștere senzori etc. Sunt 12 proiecte”, a mai spus Leș.

De-a lungul carierei sale, acesta a fost: consilier local, viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director executiv APIA şi până de curând secretar de stat în Departamentul de Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Senatorul PSD Gabriel Leş este licenţiat în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timişoara şi deţine un masterat în „Managementul financiar contabil şi juridic al firmei”.

Gabriel Leș a fost ales senator pe listele PSD Satu Mare, la scrutinul din 11 decembrie 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.