Peste 50 de infracțiuni săvârșite de Anul Nou la Satu Mare

La trecerea dintre ani, polițiștii sătmăreni au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, peste 300 de poliţişti au acţionat zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele artere de circulație din județ, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Poliţiştii au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, fluidizarea traficului și asigurarea intervenției la evenimente. De asemenea, au fost asigurate măsuri de ordine şi linişte publică la manifestările publice din orașele și comunele județului, fără a fi înregistrate evenimente deosebite. Polițiștii sătmăreni au intervenit în această perioadă la un număr de 161 de evenimente semnalate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”.

În perioada de referință, au fost sesizate 52 de infracțiuni din care 14 la regimul materialelor explozive, 21 contra patrimoniului, nouă contra persoanei și opt la regimul siguranței rutiere.

De asemenea, polițiștii au acționat pe principalele drumuri naționale și județene pentru diminuarea riscului rutier și pentru verificarea respectării legislației rutiere de către participanții la trafic. Pe acest palier a fost înregistrat un singur accident grav, soldat cu un rănit grav. Pentru abateri constatate la regimul circulației pe drumurile publice au fost aplicate în această perioadă 179 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.280 de lei. Ca măsură suplimentară, au fost reținute zece permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, din care trei pentru consum de alcool la volan, patru pentru depășirea limitei de viteză și trei pentru alte abateri.
Recomandăm tuturor cetățenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.