Dakar 2017: Mani Gyenes, locul 33 după prima probă

Rider-ul sătmărean Emanuel (Mani) Gyenes a terminat prima probă specială din cadrul celei de-a 39-a ediții a Raliului Dakar cu al 33-lea timp (31 minute și 18 secunde). Etapa de pe 2 ianuarie a dus raliul din Asuncion (Paraguay) în Resistencia (Argentina), incluzând o porbă specială de 39 de km.

„Am alunecat foarte tare pe această primă specială. Majoritatea celor din față au pus pneuri de motocros și au avut o aderență mult mai bună. Din păcate, noi avem doar penuri pentru deșert și în noroiul de aici este foarte dificil să rulezi cu ele. Dakar-ul este lung și îmi doresc să ajung cu bine la Buneos Aires, pe 14 ianuarie. La mulți ani și un an mult mai bun tuturor fanilor sportului cu motor”, spune Mani Gyenes.

Astăzi, 3 ianuarie are loc a doua etapă din Dakar 2017, aceasta se desfășoară pe teritoriul Argentinei între Resistencia și San Miguel de Tucuman și măsoară 803 km, 275 dintre aceștia fiind reprezentați de proba specială.

Dakar 2017 a debutat pe 1 ianuarie cu startul festiv și a continuat pe 2 ianuarie cu prima probă specială. După incursiunea în Paraguay și Argentina se va ajunge în Bolivia pentru șase zile la peste 3.000 de metri altitudine, iar pe 14 ianuarie cei care au rezistat, celei de a noua ediții din America de Sud, sunt așteptați la podiumul de finish din capitala Argentinei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.