Sorin Grindeanu: „Datoria mea și a Guvernului este să ne ținem de programul de guvernare”

Respectarea programului de guvernare care a fost votat la alegerile parlamentare din 11 decembrie este datoria premierului și a noului Guvern a declarat astăzi, 30 decembrie, prim-ministrul desemnat Sorin Grindeanu. Potrivit acestuia, deciziile privind componența și structura viitorului Cabinet PSD-ALDE vor fi luate imediat după Anul Nou.

„Acest program de guvernare a fost votat de români într-un mod masiv. Datoria mea și a Guvernului este să ne ținem de programul de guvernare obligatoriu și să implementăm toate acele măsuri prevăzute în programul de guvernare și votate de români”, a declarat Grindeanu, într-o conferință de presă organizată la Palatul Parlamentului.

Cu privire la numărul de ministere pe care le va avea viitorul Cabinet sau eventuale nume de miniștri, premierul desemnat a precizat că este vorba despre un guvern politic, iar deciziile în această privință vor fi luate marți, 3 ianuarie 2017, în cadrul întâlnirilor de la nivelul forurilor de conducere ale PSD și ALDE.

„Aici nu vorbim de preferințe și de prietenii. Aici vorbim de responsabilitatea celor două partide, PSD și ALDE, de a propune oameni, oameni politici, pe domeniile respective, iar această decizie se va lua politic în forurile de conducere marți. (…) Fiecare dintre cele două partide am convingerea că vor propune oameni de toată isprava, care se vor ține de programul de guvernare. Eu, repet, vorbim de un guvern politic, nu un guvern tehnocrat, de oameni care vor trece așa cum am trecut și eu prin votul CExN, în cazul PSD. Fiecare dintre propunerile PSD pentru posturile de ministru vor trece prin votul CexN”, a spus Grindeanu.