Proiectul unui sătmărean concurează pentru un milion de dolari. Cine este acesta

Proiectul careianului Radu Motișan, uRAD Monitor, concurează pentru marele premiu al competiției „Chivas The Venture”, un milion de dolari. Careianul propune crearea unei rețele globale de măsurare a poluării. Pentru a câștiga acest concurs Radu Motișan are nevoie de susținerea noastră. Proiectul poate fi votat la acest link: http://www.theventurevote.ro/urad-monitor/

Potrivit proiectului, uRAD Monitor contribuie la un mediu mai curat, cu resurse puține. Soluția se adresează atât gospodăriilor, spațiilor de producție și birourilor, cât și unei infrastructuri la nivel național, colectând date pentru scopuri științifice și o calitate mai bună a vieții.

„Folosind o multitudine de senzori, aparatul măsoară nivelul de poluare din aer, oferind detalii grafice care pot fi comparate cu normele admise. Cu o interfață integrată, asemeni unui telefon mobil, uRAD Monitor este prietenos cu un utilizator mai puțin experimentat cu graficele științifice. Produsul trage un semnal de alarmă cu privire la zonele foarte poluate din orașe și poate constitui prin datele oferite un suport la nivel de primării. Impactul poate fi și individual, posesorii variantei wearable pot evita zonele poluate”, se arată în descrierea proiectului.

Potrivit celor declarate de Radu Motișan, uRAD Monitor este un produs care poate fi folosit ușor și care va ajuta la îmbunătățirea calității vieții.

„Chivas The Venture este pentru noi o provocare, din care avem foarte multe de învățat. Soluția pe care am dezvoltat-o prin uRAD Monitor întoarce ceva oamenilor, oferindu-le un produs pe care îl pot folosi ușor pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții”, spune Radu Motișan.

Fondat de frații James și John Chivas, pentru care spiritul antreprenorial înseamnă, mai presus de toate, simț etic, Chivas susține oamenii de afaceri care generează o schimbare în bine în societate. Prin competiția The Venture, Chivas îndeamnă antreprenorii sociali să facă un pas în față pentru a schimba lumea cu afacerea lor.

Radu Motișan are 34 de ani și este originar din Carei. Acesta a absolvit Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, iar apoi Universitatea de Vest din Timișoara. În prezent, lucrează ca programator în orașul de pe Bega.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.