Liviu Dragnea: „Noi am dat dovadă de maximă răbdare, înțelegere și înțelepciune”

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi, 30 decembrie, președintele PSD Liviu Dragnea a subliniat faptul că, coaliția PSD-ALDE a dat dovadă de multă răbdare, înțelegere și înțepciune pentru a evita generarea unei crize politice. Declarația vine după ce președintele Klaus Iohannis la desemnat pe Sorin Grindeanu în funcția de premier al României.

„Noi am dat dovadă de maximă răbdare, înțelegere și înțelepciune, pentru că am pus în permanență deasupra dorințele legitime, firești, și ale noastre și ale populației, de a avea un guvern cât mai repede instalat și asta putea genera o reacție mai dură din partea noastră, care avea ca finalitate o criză politică profundă. Am pus deasupra interesul României, de a avea o stabilitate politică ce ne dă posibilitatea să punem în aplicare programul nostru de guvernare votat”, a declarat Liviu Dragnea.

De asemenea, liderul PSD a trecut în revistă o serie de măsuri sociale din programul de guvernare, care vor fi aplicate începând de anul viitor.

„O să vorbesc în continuare despre câteva măsuri care nu vor intra în vigioare de la 1 ianuarie 2017: Salariul minim va fi mărit, dar de la 1 februarie 2017, nu ştiu dacă așa s-a vrut trei milioane de români vor mai plăti o lună CASS. Pentru a purcede la treabă imediat, am stabilit calendarul de acțiuni: marți, 3 ianuarie, BP la fiecare cameră, la ora 12.00, plen în fiecare cameră, ora 14.00, fiecare partid va aproba lista cabinetului, la ora 15.00, întâlnire cu grupurile reunite Camera Senat PSD-ALDE. Între 16-16.30 depuneea de către premier a listei membrilor Guvernului. Miercuri, 4 ianuarie, între 8-14, audieri în comisii și apoi vot de investitură”, a spus Dragnea. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.