Sorin Grindeanu este noua propunere PSD-ALDE pentru funcţia de premier

După ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o nominalizeze premier pe Sevil Shhaideh, coaliţia PSD+ALDE a venit astăzi, 28 decembrie, cu o nouă propunere pentru funcția de prim-ministru. Este vorba despre Sorin Grindeanu.

„Am avut o discuție adâncă, profundă, în CExN, în care i-am rugat pe colegi să-și spună punctul de vedere, bazat și pe discuțiile cu oamenii din județ. Sigur că a fost un curent în ultimele zile, mii de mesaje în care ni se cerea să trecem la suspendarea președintelui. Într-adevăr, avem o armă foarte puternică, o forță de fapt, care este reprezentată de majoritatea în Parlament, pentru că puterea legitimă acolo este. În același timp, nu suntem iresponsabili să folosim această forță politică în a face rău sau în a tulbura foarte mult această țară și viețile românilor. Da, putem începe suspedarea chiar mâine. Am discutat despre ce avem de făcut, varianta suspendării, să menținem aceeași propunere sau varianta să mergem pe altă propuere. Varianta cu doamna Sevil Shhaideh, le-am spus colegilor că eu asta am avut în minte până azi-noapte, când am avut o discuție cu Sevil Shhaideh, care mi-a spus că exact după anunțul președintelui de ieri a început să primească foarte multe mesaje de amenințare cu moartea, și ea, și familia ei. Se află într-o situație în care le este frică să iasă din casă. Și aici vorbim de un cetățean român. Și mi-a spus că nu mai poate merge înainte în acest război, pe care nu-l poate duce. În aceste condiții, nu mai puteam menține propunerea inițială, cu toate că îmi pare rău”, a spus Dragnea.

În cadrul CExN s-a decis să se vină cu o altă propunere, să se găsească o soluție pentru funcția de premier.

„A trebuit să decidem dacă facem altă propunere, a doua propunere din partea colegilor mei să fiu eu, dar eu am spus că nu pot să obţin o funcţie după o lege și atunci a trebuit să găsim o soluție, un coleg care să fie loial programului de guvernare și care să aibă capacitatea să înțeleagă că programul este dedicat românilor, să meargă la Palatul Victoria nu să-și facă acolo un pol de putere”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a subliniat faptul că speră ca președintele Iohannis să nu refuze această propunere, susținând că în caz contrar „nu mai e continuare”.

Dragnea spune că nu crede că noul Guvern se va instala în acest an.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.