Traficant de droguri, arestat. A încercat să-și vândă marfa într-o benzinărie

Ionică Viță, un bărbat de 36 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de consum și trafic de droguri. Aceste droguri, hașiș și cannabis, au ajuns să fie vândute în mai multe județe, printre care și Satu Mare.

Pentru drogurile vandute, acesta incasa sume cuprinse între 30000-50000 lei/ kilogram.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a  rezultat faptul că în cursul acestui an, Ionică Vița a achiziționat din Spania autoturisme second-hand contra unor sume cuprinse între 100-1.000 euro, în care a disimulat diferite cantități de cannabis și rezină de cannabis. Ulterior, autoturismele erau introduse în țară și vândute la prețuri cuprinse între 5.000-10.000 euro, în realitate plata făcându-se pentru cantitatea de droguri achiziționată.

Din cercetări a rezultat că aceste cantități de droguri care erau introduse în țară prin intermediul autoturismelor second-hand erau valorificate  unor persoane de pe raza județelor Caraș Severin, Alba și Sălaj.

La data de 23 decembrie Vița a intrat în țară cu un  autoturism înmatriculat în Spania,  prin punctul de frontieră Cenad, jud. Arad, având disimulat în spațiul destinat roții de rezervă cantitatea de aproximativ 600 grame hașiș. La aceeaşi dată, în jurul orelor 20:00, în timp ce se afla în incinta unei benzinării din orașul Teiuș, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj l-au surprins în flagrant în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de droguri în schimbul sumei de 18.000 lei.

Sâmbătă, 24 decembrie, Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă a lui Ionică Vița pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.