Liviu Dragnea despre Klaus Iohannis: “Acest om vrea să declanșeze o criză politică în România”

 

Președintele PSD Liviu Dragnea spune că prin neacceptarea propunerii de premier formulată de coaliția PSD-ALDE, Klaus Iohannis nu face decât să declanșeze o criză politică. Mai mult decât atât, liderul PSD spune că sunt persoane care cer suspendarea șefului statului, ceea ce va fi luată în calcul în perioada imediat următoare.

Declarația liderului social-democrat vine după ce in cursul acestei zile Klaus Iohannis a respins propunerea pentru funcția de premier formulată de către PSD și ALDE. Vă reamintim că coaliția a propus-o pe Devil Shhaideh pentru această funcție.

“Ca şi dumneavoastră, ca şi toată ţara am urmărit şi noi cu stupefacţie, pot spune, anunţul preşedintelui Iohannis, răspunsul la propunerea noastră privind desemnarea primului ministru al României. Împreună cu colegii mei am analizat în ultimele ore, am încercat să găsim care sunt resorturile cinstite sau eventualele resorturi cinstite sau constituţionale care ar fi putut sta în spatele acestei decizii. N-am reuşit să găsim niciun motiv constituţional, nici alt motiv care să ţină de alte elemente, riscuri eventual şi părerea noastră este că acest om de fapt vrea să declanşeze o criză politică în România” a declarat Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat spune că sunt persoane care cer suspendarea președintelui.

“Nu are rost să ne ascundem după degete, este o avalanşă de mesaje pe care le-am primit în ultimele ore de la oameni care se simt jigniţi, au folosit şi alte cuvinte şi care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui. Nu este o decizie foarte uşoară. Dacă în urma acestei analize pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia că pentru ţară e bine să-l suspendăm pe preşedinte , nu o să am nicio ezitare”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.