Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, în a doua zi de Crăciun, la Negrești-Oaș (Foto)

În a doua zi de Crăciun s-a desfășurat cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, eveniment găzduit de orașul Negrești-Oaș.

La festival au participat atât ansambluri din județul nostru cât și din județele învecinate, din Sibiu, din Csenger (Ungaria) și din Ucraina.

Evenimentul a început cu parada colindătorilor care s-au deplasat de la Catedrala Ortodoxă din Negrești-Oaș până la Muzeul în Aer Liber, locație unde s-a desfășurat apoi și festivalul-concurs al ansamblurilor participante.

Alături de colindători, la festival au paticipat primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, senatorul PSD Gabriel Leș și deputatul social-democrat Ioana Bran.

„La Muzeul în Aer Liber am putut admira frumusețea straielor oşenești purtate cu mândrie de tineri și vârstnici deopotrivă. Oaspeţilor noștri le-am urat „Bun venit în Ţara Oaşului, bine aţi venit la Negreşti Oaş”. Ţara Oaşului este o zonă unde tradițiile, obiceiurile, meșteșugurile s-au păstrat foarte bine și sunt încă vii, iar datoria noastră este să le arătăm lumii și să aducem turiști aici, profitând de acest mare avantaj pe care îl avem. Este important să ne cunoaştem tradiţiile, să le menţinem vii şi la fel de important este să le cunoaştem şi a celorlalţi din regiunea noastră. Întotdeauna vom purta în suflet familia, tradiţia şi ţara!
Dumnezeu să ne binecuvânteze”, spune primarul Aurelia Fedorca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.