Peste 5 tone de articole pirotehnice au fost confiscate. Satu Mare, vizat de mascați

Mai multe cutii cu artificii si materiale pirotehnice au fost capturate in Timisoara, Luni 28 decembrie 2009. SEBASTIAN TATARU/ADEVARUL

În urma perchezițiilor efectuate joi, 22 decembrie, în zece județe din țară, printre care și Satu Mare, polițiștii din Prahova, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au ridicat 5,2 tone de articole pirotehnice. Oamenii legii au efectuat un număr de 29 de percheziții.

Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale din București și din județele Constanța, Bihor, Cluj, Harghita, Iași, Ilfov, Mureș, Satu Mare, Sibiu și Vaslui.

Persoanele în cauză sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și contrabandă calificată, menționează comunicatul IGPR.

În urma acțiunilor, au fost depistate aproape 5,2 tone de articole pirotehnice, care au fost indisponibilizate, fiind depuse într-un depozit autorizat. De asemenea, polițiștii au mai ridicat în vederea cercetărilor și 4.800 de lei și 330 de euro.

Totodată, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere, două dintre persoanele depistate fiind reținute de polițiști. Acestea au fost introduse în arestul IJP Prahova, urmând a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.