Hipermarket-urile, controlate de pompieri. Vezi câte amenzi au dat

În vederea reducerii cazurilor de incendiu în perioada Sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someş” Satu Mare a întreprins măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

Astfel, în perioada de 12-18 decembrie, pompierii au întreprins trei acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria mall-uri şi hipermarket-uri.

Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat o serie de neconformități, în urma cărora au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale (13 avertismente și o amendă), în cuantum de 500 de lei. De asemenea, pe timpul acțiunilor au fost înlăturate peste şase nereguli.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași, respectiv de către administratorii/proprietarii spațiilor. Printre aspectele urmărite pe durata controalelor menționăm verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenţie; verificarea modului de exploatare a instalaţiei electrice de iluminat și a sistemului de încălzire; asigurarea condiţiilor de evacuare în siguranţă a persoanelor; reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul centrelor comerciale, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

Pentru familiarizarea cu specificul construcțiilor, asigurarea accesului cu autospeciale și planificarea unor eventuale intervenții, pompierii din cadrul subunităţilor operative au efectuat acţiuni de recunoaştere în teren a spațiilor comerciale controlate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.