Poliția Locală Satu Mare s-a mutat într-un sediu ultramodern (Foto)

Azi, 20 decembrie, a fost inaugurat noul sediu al Poliției Locale Satu Mare. Acesta se găsește pe strada Petofi Sandor nr. 47. Intrarea la Poliția Locală se poate face pe la poarta Extensiei din Satu Mare a Universității „Babeș-Bolyai”.

Dintre oficialități, la eveniment au participat primarul Kereskenyi Gabor și viceprimarii Doina Feher respectiv Adrian Albu. De asemenea, au mai fost prezenți polițiști locali, consilieri municipali, city-managerul municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, etc.

Noul sediul al Poliției Locale este destul de spațios, având 12 încăperi, suprafața totală fiind de aproximativ 500 de metri pătrați.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului de Stat, după care, directorul Poliției Locale Satu Mare, Ioan Precup a prezentat bilanțul instituției pe 2016.

Potrivit documentelor prezentate, Poliția Locală are pe hârtie 150 de posturi, din care sunt ocupate doar 104 (din care 93 de funcții publice și 11 angajați pe bază de contract).

Din bilanțul prezentat reiese că în 2016, polițiștii locali au aplicat un număr de 8.417 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.416.215 lei.

În luarea de cuvânt primarul s-a arătat mulțumit că Poliția Locală are un sediu modern, dar totodată, a atars atenția asupra criticilor care vizează instituția. De asemenea, acesta a subliniat și faptul că polițiștii locali trebuie să aibă condiție fizică pentru a-și putea îndeplini misiunile.

În luarea de cuvânt, primarul Kereskenyi Gabor a subliniat faptul că Poliția Locală trebuie să fie respectată de către sătmăreni, și asta presupune o anumită eficientizare a instituției.

„Consider că sunteți în asentimentul meu că această instituție trebuie să fie mult mai respectată de către locuitorii din municipiul Satu Mare. Acest lucru depinde de dumneavoastră în primul rând. Noi suntem alături de dumneavoastră dar, în acest proces de eficientizare trebuie să fiți și dumneavoatră parteneri și trebuie luate niște măsuri importante pentru a se produce această eficientizare și pentru a se putea mândri Primăria municipiului Satu Mare cu o instituție care într-adevăr este în folosul cetățenilor, a locuitorilor municipiului Satu Mare. Acest nou sediu este un pas important. Am dorit, împreună cu conducerea Primăriei, împreună cu consiliul local, să vă creem un cadru mai bun, condiții normale de lucru. Vă felicit, vă doresc succes și să folosiți acest sediu cu eficiență și sănătate”, a declarat primarul.

Un Comentariu la "Poliția Locală Satu Mare s-a mutat într-un sediu ultramodern (Foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.