Mani Gyenes, gata pentru o nouă aventură în Raliul Dakar

Mani Gyenes și Autonet Motorcycle Team se pregătesc pentru o nouă participare în cea mai prestigioasă competiție rally-raid din lume. Dakar 2017 va reprezenta cea de-a șaptea participare a riderului sătmărean în acest concurs, anul trecut el obținând cel mai bun rezultat al său, locul 14 în clasamentul general și locul al doilea în clasa Maraton.

Față de ediția anterioară, Dakar 2017 va fi găzduit de trei țări, în loc de două. Astfel, traseul de peste 9.000 de kilometri va trece prin Paraguai, Bolivia și Argentina, startul fiind programat în 2 ianuarie, în Asunción, capitala Paraguaiului.

Cel mai dificil rally-raid din lume își va respecta și în 2017 faima și va testa priceperea și determinarea competitorilor de-a lungul a 12 etape extrem de solicitante. Dintre numeroasele provocări ale Dakarului, poate cele mai grele vor fi diferențele de nivel de aproape 5.000 de metri și temperaturile extreme, care pot varia între +40⁰C și -10⁰C. Linia de finish a Dakar 2017 va fi în Buenos Aires, Mani și colegii săi de concurs fiind așteptați aici în data de 14 ianuarie.

Riderul sătmărean va porni în competiție în șaua unei KTM de 450 de centimetri cubi, aceeași motocicletă pe care a folosit-o și în 2016. Laszlo Olah și Szabolcs Racz, cei doi mecanici care l-au sprijinit pe Mani Gyenes în 2016, vor fi din nou alături de el pentru a-i oferi asistență în timpul raliului.

Pentru Mani și echipa sa, Dakar 2017 începe, de fapt, în 31 decembrie 2016, cu verificările administrative și tehnice. În 2 ianuarie are loc etapa – prolog, iar startul propriu-zis al celei de-a 38-a ediție a Raliului Dakar va avea loc o zi mai tîrziu, în Asunción. După parcurgerea a peste 9.000 de kilometri în trei țări și în condiții extreme de climă, altitudine și relief, concurenții vor ajunge la finish-ul programat pentru ziua de 14 ianuarie, în orașul argentinian Buenos Aires.

La fel ca anul trecut, Mani Gyenes va face parte, și în 2017, din echipa Autonet Motorcycle Team, iar principalii susținători ai campionului sătmărean sunt Autonet Import, Schlemmer Group, Motul și Acerbis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.