Copiii, învățați cum să se ferească de hoți

Sâmbătă, 17 decembrie, în cadrul Programului Educaţional Loga Dance School, s-au aflat, de această dată, în mijlocul elevilor de gimnaziu, poliţişti sătmăreni însoțiți de specialişti antidrog.

O nouă ediţie reuşită a discotecii pentru elevi, cu peste 100 de persoane participante, Programul Educaţional Loga Dance School a adus de această dată în atenţia partcipanţilor problema furturilor dar şi pe cea a consumului de etnobotanice.

Din partea IPJ Satu Mare a fost prezentă la eveniment inspectorul principal Felicia Hrihorişan, care i-a introdus pe elevi în atmosfera sărbătorilor care bat la uşă şi care, ar trebui să rămână prilej de frumoase aduceri aminte.

Cum ne protejăm de furturi în zonele aglomerate dar şi cum avem grijă de casa noastră cea de toate zilele, sunt doar câteva dintre subiectele abordate, tema centrală fiind legată de furturile din buzunare, genţi şi din locuinţe.

Prezentarea realizată a fost însoţită de materiale video care au ilustrat cum hoţii ne pot deranja liniştea personală şi pe cea a căminului, dar şi maniere diverse în care cetăţenii aleg să reacţioneze atunci când sunt martori la un furt.

Elevii au fost îndemnaţi să ia atitudine atunci când sunt victime ale unui furt sau a unei alte infracţiuni, să se folosească de voce, să alerteze pe cei din jur şi, de asemenea, să nu rămână impasibili când astfel de fapte se produc sub privirile lor, pentru că numai împreună, cei oneşti, vom fi o forţă a binelui şi un scut împotriva infractorilor. Întâlnirea a fost una distractivă, interactivă şi instructivă totodată, răspunsurile corecte fiind premiate cu brelocuri cu mesaje educative. La finalul întâlnirii participanţii au primit broşuri cu informaţii preventive, astfel încât mesajul Poliţiei să ajungă şi în familiile acestora.

În aceeaşi seară a fost prezentă la activitate reprezentanta Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, doamna Camelia Iacob, coordonator al centrului, care le-a vorbit elevilor despre pericolul consumului de etnobotanice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.