„Ave Maria” a răsunat între zidurile Castelului din Carei

concert

Miercuri, 14 decembrie, de la ora 18.00, Teatrul Municipal din Carei a fost gazda Concertului Simfonic de Crăciun susținut de Filamonica „Dinu Lipatti” Satu Mare.

Instrumentiștii au fost dirijați de Franz Lamprecht (Germania), iar solista serii a fost soprana Stanca Maria Manoleanu (București).

Programul a fost unul deosebit de bine ales: Dvorak – Poloneză din opera „Ruslanka”, Haendel – Rejoice din oratoriul „Messiah”, Ceaikovski – Gebet din suita orchestrală „Mozartiana” sau Delibes – Mazurcă din baletul „Coppelia”. Nu au lipsit nici celebrele cântece de Crăciun, primite cu deosebit entuziasm de publicul prezent: Davis – The Little Drummer Boy, Bernard – Winter Wonderland, Berlin – White Christmas sau Coleridge-Taylor – Uvertură de Crăciun.

Soprana Stanaca Maria Manoleanu, a lăsat spre sfârșitul concertului celebrele cântece Ave Maria – Bach/Gounod și Noapte de Vis – Franz Gruber, interpretate cu talent, măiestrie și profesionalism, reușind să transmită publicului emoțiile și vibrațiile unor asemenea capodopere.

Orchestra Filamonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, condusă de dirijorul Franz Lamprecht, a oferit careienilor un spectacole extraordinar, un adevărat cadou muzical de Crăciun, fiind răsplătită cu aplauze îndelungi, un exemplu fiind și cele trei „bis-uri”, trei piese cântate în plus față de programul anunțat.

La finalul spectacolului, dirijorul Franz Lamprecht a urat publicului careian în limbile română, maghiară și germană: Un Crăciun Fericit!

Îmbucurător este faptul că toate bilete la concert au fost vândute și că la balconul teatrului sau aflat circa 60 de tineri de la instituțiile de învățământ din municipiu, care și-au achiziționat abonamente pentru toată stagiunea Filarmonicii sătmărene la Carei, care au fost poate la prima experiență de acest gen din viața lor, și pentru care concertul de ieri a însemnat în mod sigur o apropiere față de muzica simfonică și o experiență de neuitat.

După spectacol, dirijorul german a mulțumit organizatorilor pentru primire și s-a arătat deosebit de plăcut surprins de numărul mare de spectatori, de calitatea publicului careian și de căldura cu care a fost primit la Sala Teatrului municipal din Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.