NEPI fuzionează cu compania Rockcastle. Ce are de câștigat Satu Mare

nepi

NEPI, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor, a semnat marți, 13 decembrie, un acord cadru pe baza căruia va fuziona cu Rockcastle, un alt fond sud-african care are activitate în Polonia. În urma acestei decizii, ar putea fi grăbite planurile de extindere ale NEPI, care şi-a propus să construiască trei mall-uri noi, dintre care unul în Satu Mare.

Procesul de fuziune trebuie finalizat până cel târziu în 30 iunie 2017, iar noua companie va purta numele de NEPI Rockcastle.

Capitalul obţinut în urma acestei fuziuni ar putea grăbi planurile de extindere ale NEPI, care şi-a propus să construiască trei mall-uri noi, dintre care unul în Satu mare, iar alte două în Râmnicu Vâlcea şi Novi Sad (Serbia).

Compania NEPI are o mare parte din proprietăţi în România şi şi-a exprimat intenţia de extindere în regiune, având în vedere că deține câteva active în Slovacia, Serbia şi Cehia. În total, valoarea activelor companiei se ridică la 2,5 mld. euro.

Cealaltă companie, Rockcastle are majoritatea proprietăţilor în Polonia, iar valoarea portofoliului său se ridică la circa 1,7 mld. de euro.

Portofoliile combinate ale celor doi jucători ar avea o valoare de peste 4,2 mld. euro, ceea ce le întăreşte importanţa în regiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.