Daruri din tolba Moșului, oferite copiilor din Căpleni

mosul

Biblioteca Județeană și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBBPR), filiala Satu Mare, organizează joi, 15 decembrie, de la ora 11.00, la Biblioteca locală din comuna Căpleni, o nouă acțiune caritabilă.

Seria activităților de acest gen, întreprinse până acum la Căminul-spital din Satu Mare și la Centrul de plasament „Floare de colț” din Halmeu, continuă. De această dată, organizatorii au decis să-și îndrepte atenția spre localitatea Căpleni pentru că aici au identificat, prin mijlocirea bibliotecarei Lucia Kaplonyi, o numeroasă comunitate de copii nevoiași, însă dornici de a învăța și experimenta lucruri noi prin intermediul serviciilor oferite de biblioteca publică.

Biblioteca locală din comuna Căpleni a aderat la Programul „Biblionet – Lumea în biblioteca mea”, fapt ce i-a facilitat bibliotecarei Lucia Kaplonyi posibilitatea de a participa la numeroase cursuri de formare profesională. Rezultatele participării la aceste cursuri s-au materializat în livrarea de ateliere de storytelling și cursuri de alfabetizare pentru diferite categorii de public, prin metode de educație non formală. Astfel, biblioteca din Căpleni a devenit un adevărat centru cultural, social, de informare și de învățare pe tot parcursul vieții pentru foarte mulți membri din comunitate, în special pentru copiii și tinerii proveniți din medii sociale defavorizate.
„Gestul nostru de a-i recompensa cu mici daruri, acum, în pragul Sărbătorilor de iarnă, pe acești copii, dornici să-și depășească condiția prin carte, studiu și lectură, este unul firesc. De asemenea, prin această activitate, dorim să transmitem autorităților finanțatoare, mesajul că biblioteca este pentru oameni și unește oameni, iar bibliotecarul, prin munca, implicarea și strădania lui, este partener activ în proiectele culturale și sociale care vizează comunitățile locale”, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

La eveniment, alături de copiii și gazdele de la Căpleni, din partea organizatorilor vor patricipa: Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene; Raluca Istrate, peședintele filialei Satu Mare a ANBPR; Maria Rusu și Veres Erzsebet, bibliotecari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.