Careian, premiat la un festival internațional de film. Vezi detalii

marius-georgescu

Careianul Marius Georgescu a câștigat Premiul „Nina Behar” pentru film documentar în cadrul Festivalului de film „CineMAiubit”, organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București (UNATC), Primăria Capitalei, „Arcub” și Fundația „Cinemaiubit”, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și al Institutului Francez din București.

Evenimentul, care în acest an a ajuns la a XX-a ediție, a avut loc în perioada 7-11 decembrie, la Cinematograful „Elvire Popesco” din București.

Fiind cel mai important festival internațional de film studențesc din România, „CineMAiubit” este locul unde, de-a lungul timpului, și-au făcut lansarea la public mulți dintre cineaștii români, azi unanim recunoscuți.

În concurs au fost înscrise 115 scurtmetraje din întreaga lume. Printre țările participante în acest an se numără, în afară de România: Israel, Polonia, Turcia, SUA, Germania, Belgia, China, Italia, Spania, unele dintre cele mai prestigioase școli de cinema din lume având filme în competițiile festivalului.

Juriul internațional al festivalului a reunit personalități din lumea cinematografică, atât din România, cât și din străinătate.

Premiul „Nina Behar”, pentru film documentar, oferit de Vladimir Eli, a revenit careianului Marius Georgescu (UBB Cluj-Napoca) pentru filmul „Flash”.

Cel mai bun film al festivalului a fost desemnat „Everything is Full of Her”, regia: Maria Tilli (Italia), iar premiul special al juriului a fost oferit regizorului Martin Hnat (Slovacia) pentru producția „The Ballad of Simon and Teresa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.