Ești pregătit pentru examene? Vezi câteva modele de subiecte

examen

Ministerul Educației a publicat pe site-ul instituției (www.edu.ro) câteva modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat din vara anului 2017. Astfel, elevii pot să-și evalueze cunoștințele acumulate în anii de școală și să vadă cât sunt de pregătiți pentru aceste examene.

Absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a care vor susține la vară Evaluarea Națională și Bacalaureatul au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

Pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, modelele de subiecte (http://subiecte2017.edu.ro/2017/evaluarenationala/modeledesubiecte/) au fost construite în funcție de următoarele cerinţe: claritate, precizie şi concordanţă strictă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Modelele (http://subiecte2017.edu.ro/2017/bacalaureat/modeledesubiecte/) pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în acord cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, sinteză, generalizare şi abstractizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.