Premierul Ungariei, Viktor Orban, a efectuat o vizită la Satu Mare (Foto&video)

orban1

orban2

orban3

orban4

orban5

orban6

orban8

orban9

orban10

orban11

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a efectuat azi, 8 decembrie, o vizită la Satu Mare unde s-a întâlnit cu conducerea centrală, județeană și locală a UDMR.
Întâlnirea a avut loc la Casa Verde din Grădina Romei.

La sosire, Orban a fost primit de președintele UDMR de la nivel național, Kelemen Hunor, de președintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, președintele Organizației Municipale Satu Mare a UDMR, Kereskenyi Gabor, dar și de către candidații Uniunii la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

De asemenea, la sosirea premierului Ungariei, în fața Casei Verzi, au fost prezenți câteva zeci de sătmăreni. Orban s-a oprit pentru câteva minute pentru a discuta cu oamenii, după care s-a retras pentru o întrevedere cu ușile închise cu conducerea centrală și județeană a UDMR.

În luarea de cuvânt, liderul UDMR i-a mulțumit premierului Viktor Orban, președintele FIDESZ, pentru că a acceptat să se oprească preț de câteva ore în județul Satu Mare.

„Nu am fi corecți dacă nu am vorbi despre momentul care pe noi ne interesează cel mai mult, și anume, alegerile parlamentare din 11 decembrie. Avem nevoie de o reprezentare puternică în Parlamentul României, deoparece, astfel putem să demonstrăm că comunitatea maghiară din Ardeal este una puternică și consolidată”, a declarat Kelemen Hunor.

Viktor Orban, a subliniat faptul că țara pe care o reprezintă dorește ca România să se dezvolte, și că este interesată de o Românie de succes.

„Ungaria este interesată de o Românie de succes. Deci, ca prieteni, dorim succes tuturor cetăţenilor României. Noi vă dorim succes, vă dorim să vă dezvoltaţi în următorii ani, cum de altfel, vedem şi în prezent semnele evoluţiei din trecut. Însă, în Parlamentul de la Bucureşti, comunitatea maghiară din România trebuie să aibă o reprezentanţă puternică. Eu sunt o persoană optimistă şi cred că sunt argumente pentru a reprezenta această comunitate. Dar trebuie să vedem că există fenomene, că există evoluţii în viaţa comunităţii maghiare din România, în lumea politică din România care ar putea periclita viaţa acestei comunităţi. Considerăm că, din când în când, comunitatea maghiară nu este respectată în felul în care ar trebui să fie, însă consider că aceasta poate fi pusă în paranteză în cazul unei abordări pozitive din partea politicului românesc”, a subliniat Viktor Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.