Oale de sarmale tradiționale, la Muzeul Județean. De când pot fi văzute

muzeu

Muzeul Județean Satu Mare în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, Complexul Național „Astra” Sibiu, Muzeul Satului Bănățean și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău organizează expoziția intitulată „Oala de sarmale a bunicii”.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 5 decembrie, ora 14.00, la sediul Muzeului Județean Satu Mare, B-dul Vasile Lucaciu, nr. 21 și va fi deschisă până în 28 februarie 2017.

Expoziția va găzdui în sălile muzeului oale de sarmale tradiționale din diferite regiuni ale României și va fi însoțită, pe parcursul lunilor decembrie, ianuarie și februarie, de mai multe evenimente care vor aduce în atenția sătmărenilor gastronomia tradițională specifică județului, rețete inedite de sarmale apaținând diferitelor etnii, dar și din regiunile muzeelor partenere, tradiții specifice Crăciunului și mesteșugul olăritului, reprezentat de meșterul Geza Istvanfi, din comuna Vama.

Expoziţia va fi itinerată şi expusă la toate muzeele partenere după următorul calendar:

– Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău: 15 martie -15 mai 2017;
– Muzeul Satului Bănățean Timișoara: 23 mai – 15 iulie 2017;
– Muzeul Nțional al Satului „Dimitrie Gusti” București: 17 august-11 octombrie 2017;
– Complexul Național Muzeal Astra Sibiu 2019.

Pe parcursul celor trei luni, expoziția va fi însoțită de o serie de evenimente:

– Chef Bertici Kinga cu o emisiune culinară;
– Evenimentele Electrolux, care este partener și sponsor; brandul de renume mondial va testa, în cadrul expoziției, mașini de gătit şi oale de ceramică tradiţionale;
– Evenimentul Auchan, care este partener și sponsor – eveniment public;
– Sarmalele de post – ateliere de învârtit sarmale, eveniment public în care vizitatorii muzeului își vor dovedi îndemânarea în învârtitul sarmalelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.